Rekrytointi

Anturasta katonharjaan omalla porukalla

Työntekijämme kehuvat meitä vakaaksi, reiluksi, joustavaksi sekä työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtivaksi työnantajaksi. Olemme joskus vaatimattomia, mutta tämä meidän täytyy myöntää ja allekirjoittaa. Tosin työntekijät ansaitsevat tästä itse sulan hattuun – työt tehdään porukalla ja meistä jokaista tarvitaan.

Rakennuksilla työskentelee aina omat tiimimme, joita tarvittaessa täydennämme tuttujen alihankkijoiden tekijöillä. Moni ammattilainen arvostaa monipuolisia työtehtäviä ja vastuuta, jota on työmaillamme tarjolla.

Miksi töihin meille?

Työnjohtaja luotsaa työmaan anturasta valmiiksi

Monipuolisten töiden ohella työnjohtaja Mika Tukiainen listaa työn suurimmiksi plussiksi osaavat ammattilaiset, vastuulliset työtehtävät ja hyvän meiningin työmailla.

Rakennustoimisto Nousiaisen työmaat voivat olla päiväkoteja ja kouluja, sairaalan laajennusosa, vaativia eri teollisuudenalojen rakennuksia, täydennysrakennuskohteita, purettavia rakennuksia. Sellaista mestaria ei olekaan, joka suoriltaan hallitsisi kaikki eteen tulevat tilanteet.

– Tässä yhtenä päivänä selvittelin korppien pesimisen aiheuttamia ongelmia. Se, että luulee tietävänsä – tai tietääkin – jotakin rakennusalalta, ei enää riitä. Työnjohtajan tehtävissä saa jatkuvasti etsiä uutta tietoa ja soveltaa tietojaan, työnjohtajana Nousiaisella yli 20 vuotta työskennellyt Mikko Jokinen sanoo.

Mika Tukiainen, joukon tuorein työnjohtaja on samoilla linjoilla Mikon kanssa. Työnjohtajan päivä on sarja ratkaisuja – ja ratkaisut löytyvät aina. Perusrakentamisen ohella tulee toisinaan eteen tilanteita, jotka ovat kaikille uusia. Usein ratkaisut löytyvät osaavalla porukalla.

 

Työt ovat monipuolisia, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Työnjohtajan rooli on luoda edellytyksiä sille, että työt pystytään tekemään.

– Tänään aamusta hain materiaalia työmaalle, takaisin tultuani kävin läpi sähköpostia, hyväksyin laskuja, selvittelin kaivoasioita, valmistelin valua ja kiersin työmaalla tilaajan edustajan kanssa. On myös porukalla pohdittu pyöreän muotin tekemistä valulle, Mika summaa päivän töitä.

Pysyvässä porukassa syntyy hyvä henki

Monipuolisten töiden ohella Mikan listaa mestarin työn suurimmiksi plussiksi osaavat ammattilaiset, vastuulliset työtehtävät ja hyvän meiningin työmailla.

– Meillä on omat, todella osaavat työmiehet, eikä meillä ole vaihtuvia aliurakoitsijoita. Työnjohtajana vastaan työmaasta kokonaisuutena, joten työ on todella palkitsevaa. Porukalla on myös hauskat jutut, työmaahuumoria löytyy.

Sekä Mika että Mikko arvostavat kohtuullisia työmatkoja. Työmaat keskittyvät yrityksen pääkonttorilta Keravalta katsoen maltillisen alueen sisään, eikä työmatkoihin tarvitse kuluttaa paljon aikaa.

Molemmat arvostavat myös työntantajan panostuksia työturvallisuuteen. Rakennustoimisto Nousiainen on vienyt turvallisuusasiat pitkälle ja saanut niistä tunnustustakin.

– Työntekijöiden hyvinvointiin ja jaksamiseen kiinnitetään huomiota. Työturvallisuus ja hyvinvointi nähdään täällä koko firman etuna, Mikko sanoo.

Parasta on porukka ja hyvä huumori

Sattuma neljä vuotta sitten toi Hanna Ojaniemen Nousiaisen työmaille. Hurtti huumori luo fiilistä työmaille – työporukan henki on yksi tärkeimmistä syistä miksi työ on niin kivaa.

Läppä lentää ja valmista syntyy. Hurtti huumori tarttuu ja luo fiilistä työmaille. Tunnelma, työporukan henki ja hyvä huumorintaju ovat tärkeimpiä syitä, miksi Hanna Ojaniemi tulee työmaalle joka päivä hyvillä mielin.

– Parasta on ehdottomasti tämä porukka täällä. Meillä on töissä tosi mukavia ihmisiä, joiden kanssa tulee hyvin toimeen. Tällaisessä vähän pienemmässä firmassa et ole vain työntekijä vaan sinut otetaan ennemminkin yksilönä.

Hannan neljään vuoteen Rakennustoimisto Nousiaisella on mahtunut kymmeniä työmaita: monipuolisella ammattilaisella on kysyntää monissa kohteissa. Vaihtelevat työtehtävät ovatkin ehdoton plussa. Välillä päivät kuluvat metallipajalla ja välillä kirvesmiehen työparina.

– Pintakäsittelijänä maalaankin paljon, aina kun maalarille on kysyntää. Onneksi voin kuitenkin tehdä paljon muutakin.”  

Hanna päätyi Nousiaiselle onnekkaan sattuman kautta. Hän oli alihankkijalla töissä Rakennustoimisto Nousiaisen työmaalla, kun alihankkija meni yllättäen konkurssiin.

– Työnjohtaja Mikko soitti minulle, että tulet huomenna normaalisti työmaalle. Että ainakin sen meneillään olevan projektin loppuun olet meillä töissä. Sillä tiellä olen edelleen, Hanna nauraa.

Avoimet työpaikat